fbpx Skip to content

Allt fler börsbolag väljer Oxceed

För börsbolag är rapportering inte bara ett viktigt beslutsstöd – det är också en kvalitetsstämpel som bygger förtroende hos investerare. Under senaste året har fler än 40 börsnoterade bolag valt att hantera sin rapportering i Oxceed.
– Gör du rätt i rapporteringen kommer det också att avspegla sig i aktiekursen, konstaterar Andreas Arnfeldt, medgrundare på Oxceed.

Jens Bruno är CFO på Spiffbet, ett spelbolag som är noterat på First North. Han berättar att Spiffbet använder Oxceed för att snabbt kunna få fram rapporter från koncernens olika bolag.

– Jag sparar tid med Oxceed när jag snabbt ska kolla upp saker i något av våra koncernbolag, samt göra simuleringar av budget och prognos i ett enskilt aktiebolag. Gränssnittet är enkelt och man kan snabbt ta fram information, säger Jens Bruno.

Enkelt verktyg som ger djup i rapporteringen

Många av de börsbolag som använder Oxceed är framåtlutade företag som redan har kommit långt i digitaliseringen av sina processer, eller har ambitionen att göra det. Storleken på bolagen varierar från en årsomsättning på 10 miljoner kronor till flera miljarder.

För mindre bolag är Oxceed ofta första steget till automatisering av rapporteringen. Man byter från Excel och sparar tid, minskar risken för fel och får aktuella data. Oxceed speglar siffrorna från bokföringssystemet flera gånger i timmen.

Större bolag är ofta ute efter djupet i Oxceed.

– De senaste årens utveckling har gjort det möjligt att byta ut traditionella så kallade ”on-premises-lösningar”, där mjukvaran körs på en lokal server, mot molnbaserade redovisningssystem. Det gör att man nu kan bygga ett ekosystem med olika specialiserade lösningar som är integrerade med varandra. Där ser vi att många vill ha de mer avancerade funktioner som Oxceed erbjuder, säger Andreas Arnfeldt, medgrundare på Oxceed.

Att ha alla verktyg för budgetering, rapportering, prognostisering och uppföljning av nyckeltal samlade på ett ställe förenklar också ekonomiarbetet och uppföljningen. Dessutom är det extra viktigt för börsbolag med standardiserade rapporter för att skapa tydlighet i relationen till investerare och analytiker.

Att Oxceed trots sin bredd även är användarvänligt och lätt att komma i gång med är också viktigt för många.

– I Oxceed kan du enkelt automatisera vardagliga processer, som att distribuera resultat- och balansräkningar och nyckeltalsrapporter till vd och styrelse. När du slipper göra detta manuellt i Excel kan du lägga mer tid på analysen i stället, säger Andreas Arnfeldt.

Börsbolag som använder Oxceed prioriterar ofta:

Även för bolag som inte är börsnoterade idag, men som planerar en börsintroduktion, är bra rapportering avgörande.

– Att göra ett bolag exitvänligt och redo för börsen är a och o. Då framgår det tydligt att ägarna och ledning kan stanna kvar men bolaget är ”börsredo”, säger Jonathan Bernelöv, ekonomichef på Oxceed.

Vill du veta mer?

Rekordår för Oxceed bäddar för fortsatt tillväxt 2022

Oxceeds molntjänst för finansiell rapportering, budgetering och uppföljning används nu av över 10 000 företag i Sverige.

LÄS MER

Läs fler nyheter från Oxceed

Här finner du artiklar, nyheter, jobbannonser och kundcase med mer från Oxceed.

FLER NYHETER

Webinar: Tre smarta sätt att hitta kostnadsbesparingar

Torsdag 30 mars kl. 08.30 | Ca. 25 minuter | Kostnadsfritt

Vill du få konkreta tips på hur ni kan få bättre kontroll över företagets kostnader? Delta i vårt webbinarium för att ta del av värdefulla insikter.