Skip to content

Bättre rapporter knyter Credités kunder närmare byrån

Rapporter som fler kan förstå och en starkare relation till kunderna. Det är några av de fördelar som redovisningsbyrån Credité upplever med Oxceeds rapporteringsverktyg. – Våra kunder har blivit delaktiga på ett annat sätt än tidigare, säger vd Caroline Hassel.

Credité är en redovisningsbyrå med 16 anställda som levererar löne- och redovisningstjänster till tjänsteföretag. Sedan de började jobba med Oxceed kan byrån erbjuda sina kunder ett bredare utbud av rapporter, anpassade efter kundföretagets verksamheter och behov.

– Vi ville ge våra kunder en snabb överblick över företagets ekonomiska ställning och erbjuda en helhetslösning, berättar Caroline Hassel, vd för Credité.

Smidig integration med 24SevenOffice

Tack vare integrationen mellan Credités redovisningssystem 24SevenOffice och Oxceed kan Credités konsulter presentera rapporter till kunderna på ett visuellt och lättfattligt sätt. Det är enkelt att skapa nya rapporter och hjälpa kunderna att följa upp just de siffror som är viktiga för deras verksamhet.

– När kunderna får informationen presenterad på ett enkelt sätt blir det också lättare att ge rådgivning om vad de kan ändra och vad de behöver titta på i verksamheten.

Detta har också gjort att fler anställda förstår det ekonomiska läget hos kundföretagen.

– Det är väldigt uppskattat, berättar Caroline Hassel.

Lätt att anpassa rapporter och nyckeltal

Integrationen med 24SevenOffice har gjort det lätt att koppla samman systemen. Därför har Credité snabbt kunnat dra nytta av fördelarna med de fördjupade rapporteringsmöjligheter som Oxceed erbjuder. För att effektivisera arbetet har Credité satt upp rapportmallar för olika typer av företag baserat på storlek och bransch. De har även skapat en standard för nyckeltal som justeras utifrån verksamhetstyp.

– Det är väldigt enkelt att ändra i rapportpaketen. Tidigare hade vi ett verktyg där en tekniker behövde gå in och göra ändringar. Nu kan våra konsulter göra det helt på egen hand vilket blir både snabbare och billigare.

Bättre samarbete och ökad yrkesstolthet

Att rapporterna är enklare att förstå har förbättrat samarbetet mellan byrå och kund. Intresset för rapporteringen har ökat markant hos kunderna. Detta gör även jobbet roligare för redovisningskonsulterna.

– Våra konsulter kan presentera sitt arbete i en snygg slutprodukt. Det synliggör deras insats. Yrkesstoltheten ökar och vi lyfter vårt jobb till en annan nivå. Det här har varit jätteviktigt för oss internt, berättar Caroline Hassel.

Ökad rådgivning

Oxceeds rapportverktyg har också hjälpt Credité att få fart på rådgivningen. Med ett bra underlag att diskutera kring blir kunderna mer delaktiga och ställer fler frågor.

– Det kommer inte bara frågor om rapporterna utan även följdfrågor om olika delar av företagets ekonomi, som vi måste hjälpa till att lösa. Det blir diskussion om nyckeltal och vad kunden kan göra för att förändra dem. Det blir en merförsäljning, säger Caroline Hassel.

Hon tror att den förbättrade rapporteringen på sikt kommer att förändra synen på redovisningens roll i företaget. Det är ett viktigt skifte i en tid där redovisningsbranschen går allt mer mot en fast prissättning.

– Fokus flyttas från de löpande timmarna till slutprodukten. Det är väldigt positivt, säger Caroline Hassel.

Erbjud bättre rapportering och rådgivning med Oxceed

Leverera skräddarsydda rapporter till era kunder med några klick och erbjud bättre rådgivning mot era kunder.

OXCEED FÖR BYRÅ

7 steg för den rådgivande byrån

Ladda ner vår guide där vi presenterar sju steg som lägger grunden för en modern byrå rustad för framtiden.

LADDA NER GUIDEN

Guide: 8 nyckeltal du bör ha koll på

Vi har sammanställt 8 nyckeltal som vi tycker att du som CFO eller ekonomichef bör ha koll på.

Denna webbplats använder cookies

Vi lagrar cookies på din dator för att anpassa innehållet och upplevelsen av den här webbplatsen och i andra medier. För mer information läs vår integritetspolicy.