fbpx Skip to content

Budget och prognos

Förenkla företagets budgetprocess och inkludera budget och prognos på ett naturligt sätt i den finansiella rapporteringen. Skapa prognoser med bara några klick utifrån olika scenarion.

Budget och prognos med Oxceed på 3 minuter? Klicka på videon!

Play Video

Budgetera enkelt och skapa trovärdigare prognoser

Förenkla er budgetprocess och inkludera budget och prognos på ett naturligt sätt i rapporteringen. Skapa prognoser med bara några klick utifrån olika scenarion.

Budgetverktyg i toppklass

Oxceeds användare ger toppbetyg på nordens största digitala marknadsplats för B2B-verktyg.

4,1 / 5 i betyg på BusinessWith.se

Upptäck Budget och prognos på 3 minuter

Tänk om det fanns ett bättre sätt att hantera företagets finansiella rapportering?
Play Video

Varför Oxceed? Fråga våra kunder.

Ramona Liungman, Partner

Vi tycker Oxceed är ett bra verktyg för rapportering, prognos och budgetering och ett otroligt bra komplement till vårt redovisningssystem. Bra när vi vill ge kunden det lilla extra.

Redovisningsekonom

Jag tycker att prognosverktyget är bra och enkelt att använda. Det finns fler funktioner som vi ännu inte har hunnit undersöka och använda, men jag ser framemot att göra det.

Sanna Ekström, VD

Budgetarbetet förenklas när allt sköts digitalt. Vi kan skapa olika typer av budgetar och arbeta med prognoser på ett helt annat sätt än tidigare.

Sanna Ekström, VD

Oxceed är väldigt användarvänligt. Det är smidigt att lägga upp nyckeltal och budgetar. Vi kan även ge olika behörighet till olika personer i koncernen, säger Sanna Ekström.

Maisa Ek, Operativt ansvarig

Jag kan justera mina prognoser på ett enkelt sätt allt eftersom året fortlöper. Det sparar mycket tid för det är inte lätt att budgetera en verksamhet som vår.

Ekonomiansvarig

Oxceed erbjuder ett bra sätt för oss att smidigt kunna anpassa våra rapporter för vår rapportering. Möjligheterna att skapa budget från tidigare års utfall är också väldigt uppskattat.

Frågor och svar om Budget och prognos

Här finner du svar på vanliga frågor om finansiella rapporter i Oxceed.

Oxceed ger dig ett heltäckande verktyg för framåtriktad finansiell rapportering, budgetering och analys. Genom en effektiv budgetprocess och uppföljning kan du agera snabbare, undvika risker och ta vara på möjligheter, vilket leder till bättre beslut och ökad lönsamhet för ditt företag.

Med Oxceed kan du skapa och hantera obegränsat antal budgetversioner för olika scenarier och användningsändamål. Du kan enkelt skapa nya budgetversioner baserat på tidigare års utfall eller befintliga versioner och justera dem antingen i procent eller absoluta tal.
Du kan strukturera budgeten efter kostnadsställen och styra behörigheter för olika användare. Det är möjligt att delegera budgetarbetet genom att ge användare behörighet att fylla i siffror för specifika kostnadsställen. Alternativt kan du tillämpa en centraliserad budgetprocess genom att låsa budgeten från inmatning och tilldela en fördefinierad budget till olika användare.
Ja, du kan importera budgetdata från Excel genom att exportera en tom budget eller befintlig budgetversion från Oxceed, fylla i aktuella siffror i Excel och sedan importera tillbaka filen till Oxceed.

Efter att du har skapat en budget kan du visualisera den på din översiktssida och jämföra den med aktuella perioders utfall samt föregående års utfall. Du kan inkludera en eller flera budgetversioner i dina rapporter och kombinera budgetar med prognoser för att få en helhetsbild av företagets ekonomi.

Vill du veta mer om budget och prognos?

Se hur Oxceed kan hjälpa dig att spara tid, minska risken för fel och ge dig värdefulla insikter om företagets ekonomi.

Fyll i dina uppgifter i formuläret. I nästa steg kommer du att få välja ett datum och en tid som passar dig. En demo tar cirka 25-30 minuter.

Webinar: Tre smarta sätt att hitta kostnadsbesparingar

Torsdag 30 mars kl. 08.30 | Ca. 25 minuter | Kostnadsfritt

Vill du få konkreta tips på hur ni kan få bättre kontroll över företagets kostnader? Delta i vårt webbinarium för att ta del av värdefulla insikter.