fbpx Skip to content

Därför väljer redovisningsbyråerna Oxceed

Med över 200 byråkunder har Oxceed etablerat sig som ett viktigt verktyg för många redovisningsbyråer. Men vad är det som gör verktyget så populärt? Styrkan ligger i att byrån enkelt kan effektivisera och anpassa den finansiella rapporteringen för kunder i varierande storlek och med olika krav på rapportering. Läs vidare om varför byråerna väljer Oxceed. 

Ett flexibelt och användarvänligt verktyg

Flera hundra redovisningsbyråer över hela landet har valt att använda Oxceed för att stärka kunderbjudande. Oxceeds popularitet sträcker sig från enmansbyråer till de större spelarna i branchen. En av de större, Grant Thornton, har valt att arbeta med Oxceed för att förbättra sina budget- och rapporteringstjänster – något som går igen hos flera av de många redovisningsbyråerna i Sverige som använder systemet.

– Arbetet med att utveckla tjänster och bidra med rådgivning till våra kunder pågår ständigt. Med Oxceed utökar vi tjänsteutbudet till våra kunder med en modern och användarvänlig tjänst för upprättande av budget, prognoser, rapportering och analys, säger Monika Lindberg, Partner Outsourcing Services på Grant Thornton. 

Öka kundnöjdheten – och lönsamheten

En annan anledning till att så många redovisningsbyråer använder Oxceed är funktionen att kunna ge kunderna ett specialanpassat tjänsteutbud utifrån sina specifika behov. Det lyfter inte bara kundnöjdheten utan kan även öka byråns lönsamhet. 

– Möjligheten att styra Oxceed efter kundens ekonomiska behov och nivå är en stor styrka, säger Christian Rydkvist, vice vd på UCS One Economy. Han menar också att användningen av Oxceed gett fler mervärden, så som ökad servicegrad, tidsbesparingar och en bättre kommunikation med kunden.  

Funktionen att enkelt kunna ta fram anpassade rapporter gör dessutom verktyget flexibelt, och eftersom rapporten designas efter kunden blir både kundvärdet och relationen mellan kund och byrå bättre. Sara Åkesson, redovisningskonsult på byrån Flow Consulting förklarar:

 – Oavsett om kunderna vill ha en periodrapport för ett visst projekt, dyka ner i specifika nyckeltal eller ha en likviditetsprognos kan vi med hjälp av Oxceed ta fram precis det som efterfrågas och gynnar just den kundens verksamhet. Det har lett till ökat kundvärde och starkare kundrelationer. 

Spara tid med Smarta rapporter 

Att kunna erbjuda skräddarsydd rapportering på ett effektivt vis är en utmaning många redovisningsbyråer tampas med, inte minst eftersom olika kunder kommer med olika önskemål och behov. Genom att använda ett verktyg som bara kräver några klick för att skapa olika rapporter blir det mycket enklare. 

Med funktionen Smarta rapporter är generativ AI för första gången integrerat i Oxceed. En innovation som effektiviserar den finansiella rapporteringen, inte minst för redovisningsbyråer som skapar flera hundra rapporter varje månad med material och analys anpassat efter varje kund. Så här säger Oxceeds VD Elif Schmidt: 

– Jag pratade med en av våra byråkunder som har ca 200 rapporter att leverera varje månad. Tänk att en rapport för en redovisningskonsult som ändå jobbat på att effektivisera sin rapporteringsprocess tar runt 5 minuter. 200 rapporter gånger 5 minuter, det motsvarar över två hela arbetsdagar som bara går till att rapportering varje månad. Tid som skulle kunna läggas på ett mer kvalitativt arbete.

Få mer tid över för analys och insikter

Med Smarta rapporter kan redovisningsbyråer effektivisera rapporteringen och få mer tid över för det som egentligen är det viktiga. Att göra analyser, leverera insikter och komma med förslag på åtgärder. På så vis höjs kundvärdet och möjligheten att bidra med  värdefulla insikter till kunderna. 

– Nu kan du, efter stängt månadsbokslut, skapa en färdig månadsrapport på en minut som kan innehålla allt från en sammanfattning av periodens händelser och avvikelser, anpassat resultat och balansräkning till en analys av relevanta nyckeltal och en sammanställning av grafer som beskriver perioden, säger Elif och avslutar: 

– Allt det här sker med hjälp av våra färdiga mallar i kombination med generativ AI. Förutom att det möjliggör tidsbesparing minskar du risken för fel och ökar servicegraden till dina kunder.

Vill du veta mer?

Benchmarkingrapport Redovisningsbyråer Q1-Q2 2023

Benchmarkingrapport Redovisningsbyråer

Hur gick det för redovisningsbranschen Q1-Q2 2023? Vi har svaret.

LADDA NER RAPPORTEN

Så stärker redovisningsbyrån kundrelationerna

Med hjälp av Oxceed skapar Flow Consulting närmare kundrelationer och levererar tydligare och mer kundanpassade rapporter.

LÄS MER HÄR

Smartare rapportering för redovisningsbyrån

Med Oxceed kan ni som redovisningsbyrå effektivisera er rapportering och erbjuda bättre rådgivning.

LÄS MER HÄR

Rapportera på rekordtid med Smarta rapporter

Se inspelningen av vårt webinar i samband med lanseringen av Smarta rapporter.

SE INSPELNINGEN

Webinar: Tre smarta sätt att hitta kostnadsbesparingar

Torsdag 30 mars kl. 08.30 | Ca. 25 minuter | Kostnadsfritt

Vill du få konkreta tips på hur ni kan få bättre kontroll över företagets kostnader? Delta i vårt webbinarium för att ta del av värdefulla insikter.