fbpx Skip to content

E-handelsbolaget kapar kostnader med Oxceed

Ehandelsbolag kapar kostnader med Oxceed
E-handelsbolaget Organista ville automatisera sin rapportering. På köpet fick de effektivare kostnadsanalyser, likviditetsbudget och bättre struktur.

Organista är ett svenskt e-handelsföretag med ambitionen att förändra hur vi organiserar våra saker. Företaget har en egen produktserie med förvaringslösningar för både hem och resa. Grundare och vd är Linn Herbertsson som har en bakgrund som influencer.

Ville automatisera rapporteringen

Organista gjorde tidigare rapporteringen i Excel vilket tog en hel del tid. Linn Herbertsson hanterar själv ekonomin och rapporteringen men har lagt ut bokföringen på en redovisningsbyrå. Hon ville automatisera rapporteringen och få bättre överblick.

– Jag gillade Oxceeds dashboard, att man får bra överblick och att det är snyggt och rent. Det var precis ett sådant verktyg jag letade efter, säger Linn Herbertsson.

Läs mer: CFO automatiserade rapporteringen och fick mer tid över för analys 

Enklare likviditetsbudget

Med Oxceed fick Organista ett ekonomisystem som automatiserar rapporteringen och plockar siffrorna direkt från bokföringssystemet. Det sparar tid och minimerar risken för fel.

– Men den största vinsten med Oxceed har varit ökad förståelse för verksamheten, säger Linn Herbertsson.

Hon använder Oxceed till rapportering månadsvis och årsvis. Rapporterna används för att presentera för investerare och styrelsen, men också för effektivisering av verksamheten.

– Såväl styrelse som investerare uppskattar att vår rapportering är så strukturerad, säger hon.

Genom Oxceed har Organista börjat jobba med likviditetsbudget, vilket tidigare var alltför tidsödande att ta fram.

– Som startup är det värdefullt att kunna följa upp hur länge man är likvid. Vi har förvisso investerare i ryggen, i annat fall är det ännu viktigare.

Läs mer: Så planerar du företagets likviditet enkelt med Oxceed

Effektiviserar med kostnadsanalys

Linn gör också kostnadseffektiviseringar utifrån informationen hon plockar ur Oxceed.

– Jag har byggt rapporter som låter mig följa procentuellt vad vi betalar för marknadsföring, logistik, lager och inköp. Ser vi att en kostnad har ökat från 15 till 17 procent av kostnadsmassan så kan vi direkt titta på vad som har hänt och vad vi kan göra åt det, förklarar hon.

Linn Herbertsson är så nöjd med Oxceed att hon har rekommenderat rapportverktyget till flera kollegor som driver startups inom e-handel. Vännerna har fått ta del av de rapportmallar som har Linn skapat för att specifikt matcha behoven hos e-handelsbolag.

– Inom startup-världen hjälps vi åt, säger Linn. 

Läs mer: Tech-bolag i tillväxt effektiviserar med Oxceed

Vill du veta mer?

Skapa skräddarsydda rapporter

Skräddarsy rapporter och visualisera nyckeltal med några klick. Designa rapporter efter dina önskemål eller använd våra mallar.

OXCEED FÖR FÖRETAG

Bevaka era nyckeltal

Få en löpande överblick av företagets nyckeltal. Välj bland ett hundratal standardnyckeltal eller bygg dina egna.

LÄS MER HÄR

Effektivare budgetprocess och uppföljning

Förenkla företagets budgetprocess och inkludera budget och prognos på ett naturligt sätt i den finansiella rapporteringen.

LÄS MER HÄR

Läs fler kundcase från Oxceed

Läs fler artiklar om hur våra kunder använder Oxceed till sin rapportering, budgetering och finansiella uppföljning.

LÄS FLER KUNDCASE

Webinar: Tre smarta sätt att hitta kostnadsbesparingar

Torsdag 30 mars kl. 08.30 | Ca. 25 minuter | Kostnadsfritt

Vill du få konkreta tips på hur ni kan få bättre kontroll över företagets kostnader? Delta i vårt webbinarium för att ta del av värdefulla insikter.