fbpx Skip to content

E-handelsbolaget Moory sparar tid och effektiviserar rapporteringen  – ”Otroligt effektivt”

Nystartade Moory, som säljer båttillbehör online, behövde hitta ett effektivt sätt att kommunicera nyckeltal till sina många investerare. Idag använder e-handelsbolaget plattformen Oxceed för att snabbt skapa rapporter med olika perspektiv och innehåll.

– Det är otroligt effektivt. Jag skulle nästan säga att den här typen av tjänst är ett måste för att effektivt kunna driva ett bolag med många investerare idag, säger Christoffer Tyrefors, vd för Moory.

I början av 2021 grundades Moory Nautics AB i Stockholm med ambitionen att sälja båttillbehör online. Ett antal finansiärer visade snabbt intresse för att stötta verksamheten som krävde stora initiala investeringar på grund av höga lagervolymer med långa omsättningstider.

– När vi är klara med uppbyggnadsfasen kommer vi att ha närmare 50 000 produkter i vårt lager och båttillbehör är inget som folk köper särskilt ofta – en fender byts inte ut varje år direkt. Det har inneburit stora investeringar nu i början för att bygga upp lagret och vi är glada över att ha hittat så många som vill investera i bolaget. Samtidigt ställer det stora antalet investerare, med sina olika perspektiv och förväntningar, stora krav på redovisningsarbetet och vårt sätt att rapportera, säger Christoffer Tyrefors.

Läs mer: E-handelsbolaget kapar kostnader med Oxceed

”Tjänade in investeringen på en timme”

Investerarnas varierade fokus innebär att Moory behöver ta fram ett antal rapporter med olika nyckeltal och utseende för att uppfylla behoven. Att göra arbetet manuellt hade varit oerhört tidskrävande och för att effektivisera processen vände sig företaget till Oxceed som erbjuder en rapporteringstjänst som enkelt kan integreras med Moorys befintliga bokföringssystem.

– Om vi hade gjort det helt själva hade vi nog behövt avsätta en vecka i varje månad för att hinna, men med Oxceed går det på några få knapptryck. Det är fantastiskt smidigt. Framför allt har det gett oss bättre beslutsunderlag och rapporter, vilket underlättar när vi ska dela information till investerare. Integrationen med vårt bokföringssystem, Fortnox, är helt sömlös och jag kan alltid vara säker på att alla siffror i rapporterna är uppdaterade. Jag tror att vi tjänade in kostnaden som vi investerade i Oxceed på ungefär en timme, säger Christoffer Tyrefors och fortsätter:

– Jag har testat olika rapporteringssystem under min karriär, men jag har inte hittat något annat som är lika smidigt som Oxceed. Sedan jag upptäckte plattformen har jag slutat leta efter andra eftersom det uppfyller våra behov.

Läs mer: Så skapar du rapporter som övertygar investerare

Flexibelt verktyg och snabb kundtjänst

Oxceed erbjuder även Moorys ledning en bättre överblick över den egna ekonomin och möjligheten att skapa en likviditetsprognos som tar hänsyn till framtida utgifter som ännu inte är bokförda.

– Vi känner till våra kostnader på sikt och vad de ungefär kommer att hamna på, däremot kan vi inte bokföra dessa eftersom vi inte har den exakta summan än. Tack vare Oxceed kan vi nu göra trygga likviditetsprognoser som inte är möjligt i vårt bokföringssystem. Just därför är Oxceed ett fantastiskt bra komplement. Vad jag vet är Oxceed unika med att ha den här funktionen, säger Christoffer Tyrefors innan han avslutar:

– Sedan måste jag säga att jag är väldigt imponerad av Oxceeds kundtjänst. Eftersom verktyget är så intuitivt och fungerar så bra behöver vi sällan höra av oss, men när vi väl gör det blir jag alltid positivt överraskad över hur snabbt jag får hjälp.

Vill du veta mer?

Ehandelsbolag kapar kostnader med Oxceed

E-handelsbolaget kapar kostnader med Oxceed

E-handelsbolaget Organista ville automatisera sin rapportering. På köpet fick de effektivare kostnadsanalyser, likviditetsbudget och bättre struktur.

LÄS MER HÄR

Effektivare budgetprocess och uppföljning

Förenkla företagets budgetprocess och inkludera budget och prognos på ett naturligt sätt i den finansiella rapporteringen.

LÄS MER HÄR

Skapa skräddarsydda rapporter

Skräddarsy rapporter och visualisera nyckeltal med några klick. Designa rapporter efter dina önskemål eller använd våra mallar.

OXCEED FÖR FÖRETAG

Läs fler kundcase om Oxceed

Läs fler artiklar om hur våra kunder använder Oxceed till sin rapportering, budgetering och finansiella uppföljning.

LÄS FLER KUNDCASE

Webinar: Tre smarta sätt att hitta kostnadsbesparingar

Torsdag 30 mars kl. 08.30 | Ca. 25 minuter | Kostnadsfritt

Vill du få konkreta tips på hur ni kan få bättre kontroll över företagets kostnader? Delta i vårt webbinarium för att ta del av värdefulla insikter.