fbpx Skip to content

Hållbarhetsanalys

Mät, följ upp och minska företagets klimatpåverkan på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt baserat på bokföringsdata. Visualisera era koldioxidutsläpp automatiskt i den löpande rapporteringen.

Visualisera företagets koldioxidutsläpp i översikter och rapporter

Med Hållbarhetsanalys i Oxceed beräknas företagets koldioxidutsläpp automatiskt baserat på bokföringen. De presenteras i överskådliga nyckeltal och grafer som enkelt kan bäddas in i översiktssidor och i rapporter.

Visualisera företagets koldioxidutsläpp

Mät och följ upp företagets klimatpåverkan baserat på bokföringsdata. Visualisera era koldioxidutsläpp automatiskt i den löpande rapporteringen.

Enkel hållharhetsanalys
Få en övergripande bild av företagets klimatpåverkan baserat på bokföringsdata.
Utökad hållbarhetsanalys
Borra djupare ner i siffrorna och analysera på kategori- och leverantörsnivå.

Demo: Utökad Hållbarhetsanalys

Gör en djupdykning i företagets klimatpåverkan  och minska bolagets koldioxidutsläpp med hjälp av Utökad Hållbarhetsanalys i Oxceed.

Ett verktyg i toppklass

Oxceeds användare ger toppbetyg på nordens största digitala marknadsplats för B2B-verktyg.

4,1 / 5 i betyg på BusinessWith.se

Frågor och svar

Här finner du svar på vanliga frågor om Hållbarhetsanalys i Oxceed för dig som vill minska företagets klimatpåverkan.
Hållbarhetsanalys är en funktion från Oxceed som syftar till att förenkla och stötta svenska företag i deras arbete med hållbarhetsanalys. Genom denna funktion kan företag se och analysera sin klimatpåverkan baserat på företagets bokföringsdata.

Utökad Hållbarhetsanalys ger företag möjlighet att få en mer detaljerad bild av sin klimatpåverkan på både kategori- och leverantörsnivå för att kunna vidta mer specifika åtgärder för att minska utsläppen.

Genom att erbjuda insikter i upp till 80 olika underkategorier inom huvudkategorierna och samtidigt presentera utfall för de senaste 12 månaderna ger Utökad Hållbarhetsanalys företaget möjlighet att prioritera åtgärder för att minska sina utsläpp.

Utöver den detaljerade kategorianalysen inkluderar Utökad Hållbarhetsanalys även en leverantörsanalys som presenterar samtliga leverantörers månatliga utsläpp. Detta ger företaget möjlighet att aktivt påverka och välja leverantörer baserat på deras CO2-utsläpp.
Hållbarhetsanalys i Oxceed erbjuder företag enkelhet och effektivitet genom automatisk inläsning av bokföringsdata för att beräkna klimatpåverkan. Dessutom kan företag enkelt dela hållbarhetsdata med intressenter som kräver hållbarhetsredovisning från sina leverantörer.

Klimatberäkningarna görs automatiskt baserat på företagets befintliga bokföringsdata. Tekniken som möjliggör automationen kommer från GoClimate, ett impact-bolag som är specialiserat på att skapa hållbara lösningar för att bekämpa klimatförändringar.

I Hållbarhetsanalys mäts följande nyckeltal för att ge en omfattande bild av företagets klimatpåverkan:

  • Utsläpp för månaden
  • Utsläpp per anställd för månaden
  • Utsläpp per kategori och månad (Rullande 12)
  • Utsläpp per kategori för månaden (pajdiagram)
  • Ackumulerade utsläpp jämfört med 4 olika utsläppstyper (flyg, tåg, hamburgare, veganska hamburgare)
  • Ackumulerat utsläpp
  • Ackumulerade utsläpp per anställd
  • Rullande 12 ackumulerade utsläpp
  • Ackumulerade utsläpp för Top 7 leverantörer
  • Ackumulerade utsläpp per Scope 1-2-3

Dessa nyckeltal ger en detaljerad och mångsidig analys av företagets klimatpåverkan över olika tidsperioder, kategorier och jämförelser.

Utmaningarna inom hållbarhetsuppföljning kan delas upp i två huvudkategorier: lagliga krav och förväntningar från omvärlden, samt tidskrävande och kostsamma processer för att komma igång med hållbarhetsmätningar.
Företag av en viss storlek är enligt lag skyldiga att hållbarhetsrapportera, och nya EU-direktiv har skärpt kraven och inkluderar fler bolag. Dessutom ökar förväntningarna från kunder, leverantörer och andra intressenter, vilket gör hållbarhetsredovisning allt viktigare.
Med nya EU-direktiv blir hållbarhetsrapportering ett krav för stora företag och deras underleverantörer. Bristande hållbarhetsarbete kan leda till förlorade affärsmöjligheter och negativ påverkan på företagets rykte och relationer med intressenter.
Hållbarhetsredovisning är frivillig och inte reglerad i lag, medan hållbarhetsrapporten följer standarder som NSRS eller ESG. Oxceeds Hållbarhetsanalys fokuserar på att erbjuda översiktlig information baserad på företagets bokföringsdata.

Vill du lära dig mer om hållbarhetsanalys?

Se hur Oxceed kan hjälpa dig att spara tid, minska risken för fel och ge dig värdefulla insikter om företagets ekonomi.

Fyll i dina uppgifter i formuläret. I nästa steg kommer du att få välja ett datum och en tid som passar dig. En demo tar cirka 25-30 minuter.

Webinar: Tre smarta sätt att hitta kostnadsbesparingar

Torsdag 30 mars kl. 08.30 | Ca. 25 minuter | Kostnadsfritt

Vill du få konkreta tips på hur ni kan få bättre kontroll över företagets kostnader? Delta i vårt webbinarium för att ta del av värdefulla insikter.