fbpx Skip to content

Koncernrapportering

Spara tid och minska risken för fel i er koncernrapportering. Skapa konsoliderade rapporter med elimineringar och hantera alla företag i ett och samma verktyg, även om de har olika bokföringssystem och valutor.

Koncernrapportering med Oxceed på 3 minuter? Klicka på videon!

Play Video

Skräddarsydda koncernrapporter

Skapa rapporter för resultat, balans, kassaflöde och projekt med några klick. Skräddarsy koncernrapporter efter era önskemål eller använd våra standardrapporter. 

Konsolidera och eliminera

Konsolidera era koncernrapporter och eliminera hela eller delar av företag genom att ange specifika konton och kontointervaller.

Jämför bolag med varandra

Standardisera koncernens rapporter och nyckeltal och jämför koncernbolagen med varandra, oavsett vilka bokföringssystem de använder.

Hantera olika valutor

Koncerner med bolag som redovisar i olika valutor kan enkelt ställa in växelkurser, månad för månad, som automatiskt sammanställs i en och samma valuta i koncernens konsoliderade rapporter.

Enkel integration med era system

Hantera rapporteringen för samtliga företag i koncernen i ett och samma gränssnitt. Oxceed är enkelt att koppla mot alla de vanligaste bokföringssystemen och det går också att importera SIE-filer.

Så får SIA Glass trovärdigare beslutsunderlag med Oxceed

Play Video

“Med Oxceed kan vi designa våra egna rapporter precis som vi vill för de olika dotterbolagen, som skiljer sig mycket åt i sina verksamheter. Vi får en överblick och kan hantera våra dotterbolag i ett och samma system“, säger Jeanette Karaus, ekonomichef på SIA Glass.

Ett verktyg i toppklass

Oxceeds användare ger toppbetyg på nordens största digitala marknadsplats för B2B-verktyg.

4,1 / 5 i betyg på BusinessWith.se

Varför koncernrapporter med Oxceed? Fråga våra kunder.

Caroline Hassel, Redovisningschef

Vi ville ge våra kunder en snabb överblick över företagets ekonomi och erbjuda en helhetslösning. När kunderna får informationen presenterad på ett enkelt sätt blir det lättare att ge rådgivning.

Redovisningsekonom

Jag gillar att jag kan ta ut snygga rapportpaket direkt från Oxceed. Det är enkelt att bygga rapporter som man sedan kan använda för analys av resultatet både på företagsnivå men även på affärsområden eller

Eva Lorensson, Ekonomichef

Det bästa är tidsbesparingen och tryggheten i att allt stämmer. Och att få ut snygga, tydliga rapporter precis som jag, VD och styrelsen vill ha dem.

Ramona Liungman, Partner

Vi tycker Oxceed är ett bra verktyg för rapportering, prognos och budgetering och ett otroligt bra komplement till vårt redovisningssystem. Bra när vi vill ge kunden det lilla extra.

Magnus Gustafsson, CFO

At kunna anpassa rapporterna efter den egna verksamheten har underlättat den ekonomiska administrationen och bidragit till att skapa förutsättningar för snabb tillväxt.

Ekonomiansvarig

Oxceed erbjuder ett bra sätt för oss att smidigt kunna anpassa våra rapporter för vår rapportering. Möjligheterna att skapa budget från tidigare års utfall är också väldigt uppskattat.

Frågor och svar om Koncernrapporter

Här finner du svar på vanliga frågor om finansiella rapporter i Oxceed.
Med Oxceed kan du hantera den finansiella rapporteringen för alla bolag i er koncern, även om de har olika bokföringssystem och valutor. Du kan skapa skräddarsydda rapporter, hantera den ekonomiska uppföljningen och skapa konsoliderade koncernrapporter.
Du kan skapa skräddarsydda rapporter genom att anpassa struktur och innehåll i både kolumner och rader efter era behov. Det inkluderar att jämföra periodens utfall mot olika referenser, dela in raderna i grupper och undergrupper samt använda färdiga standardrapporter för att spara tid.

Med Oxceed kan du eliminera interna transaktioner för att skapa konsoliderade rapporter för koncernen. Du väljer de konton som används för interna transaktioner och matar in beloppen som ska elimineras för respektive period. Elimineringarna separeras automatiskt i de konsoliderade rapporterna för koncernen.

Ja, du kan jämföra dotterbolagen i en koncern med hjälp av förinställda nyckeltal och visualisera deras respektive marginaler i överskådliga stapeldiagram.
För koncerner med bolag som redovisar i olika valutor är det enkelt att ställa in växelkurser, månad för månad, som automatiskt sammanställs i svenska kronor i koncernens konsoliderade rapporter.
Ja, Oxceed kan enkelt kopplas mot alla vanliga bokföringssystem på marknaden och kan också importera SIE-filer för att hantera rapporteringen för samtliga bolag i koncernen i ett och samma gränssnitt.
Genom att göra rapporteringen mer effektiv och standardiserad med Oxceed kan ni frigöra mer tid för analys och åtgärder, vilket kan leda till bättre beslut och ökad lönsamhet för koncernen.

Vill du veta mer om Oxceed för koncern?

Se hur Oxceed kan hjälpa dig att spara tid, minska risken för fel och ge dig värdefulla insikter om företagets ekonomi.

Fyll i dina uppgifter i formuläret. I nästa steg kommer du att få välja ett datum och en tid som passar dig. En demo tar cirka 25-30 minuter.

5 steg för effektivare koncernrapportering

En guide för dig som vill driva en lönsammare koncernverksamhet.

Webinar: Tre smarta sätt att hitta kostnadsbesparingar

Torsdag 30 mars kl. 08.30 | Ca. 25 minuter | Kostnadsfritt

Vill du få konkreta tips på hur ni kan få bättre kontroll över företagets kostnader? Delta i vårt webbinarium för att ta del av värdefulla insikter.