fbpx Skip to content

Kostnadskontroll största vinsten för webbyrån Sunbird

Att få en snabb och korrekt bild av företagets ekonomi och möjlighet att kapa kostnader. Det är två fördelar som webbyrån Sunbird ser med Oxceed.

Sunbird är en snabbväxande webbyrå som tar hand om allt som gäller webb. Från att bygga hemsida till att sökmotoroptimera och hantera annonsering på Google. Bland kunderna finns företag inom bland annat e-handel, restaurang och tjänstesektorn. 

Sunbirds vd och grundare Nils Fridlund sköter själv firmans ekonomi. Tidigare använde han ett separat faktureringssystem vid sidan av bokföringsprogrammet och rapporteringen gjordes i Excel. Ett problem var att siffrorna inte var tillräckligt uppdaterade.

– Den data jag fick ut diffade från verkligheten. Det blev mer som schabloner och det fanns en fördröjning innan jag fick tillgång till de faktiska siffrorna, berättar Nils.

När Sunbird lyfte in faktureringen i Fortnox och kopplade på Oxceed blev skillnaden stor. I Oxceed får Nils Fridlund tillgång till korrekt och realtidsuppdaterad information, och det går snabbt att få överblick.

– Det är enkelt att förstå om det går bra eller dåligt och vi kan agera snabbare. Har du två månaders fördröjning på dina siffror ligger du också två månader efter i ditt agerande. Oxceed gör oss mer stabila som bolag, säger Nils Fridlund.

Även det pedagogiska gränssnittet i Oxceed har haft betydelse.

– Att få siffror visuellt presenterade underlättar beslut. Det gör stor skillnad jämfört med att bara se rader i Excel. Nu går jag in och tittar på översikten över kostnader, omsättning, resultat och vinstmarginal. Det är sunt för bolaget, säger Nils.
Den allra största vinsten för Sunbird är bättre kostnadskontroll, vilket har möjliggjort besparingar.

– Jag har fått bättre kontroll över kostnaderna. Med leverantörsanalysen i Oxceed kan jag upptäcka vilka kostnader vi kan dra ned på och öka vår vinstmarginal. Och den tid jag sparar kan jag istället lägga på att arbeta med kunderna, säger Nils Fridlund. 

Skapa skräddarsydda rapporter

Skräddarsy rapporter och visualisera nyckeltal med några klick. Designa rapporter efter dina önskemål eller använd våra mallar.

OXCEED FÖR FÖRETAG

Läs fler kundcase om Oxceed

Läs fler artiklar om hur våra kunder använder Oxceed till sin rapportering, budgetering och finansiella uppföljning.

LÄS FLER KUNDCASE

Webinar: Tre smarta sätt att hitta kostnadsbesparingar

Torsdag 30 mars kl. 08.30 | Ca. 25 minuter | Kostnadsfritt

Vill du få konkreta tips på hur ni kan få bättre kontroll över företagets kostnader? Delta i vårt webbinarium för att ta del av värdefulla insikter.