fbpx Skip to content

Mojodoo väljer digitala lösningar framför traditionell ekonomiavdelning 

För att kunna fokusera mer resurser på kärnverksamheten har Mojodoo valt bort en traditionell ekonomiavdelning. Istället förlitar sig det Göteborgsbaserade företaget på digitala lösningar för att hantera ekonomin och Oxceed spelar en viktig roll – både för att snabbt kunna ta fram rapportunderlag med egna nyckeltal och överblicka den finansiella utvecklingen.

– Oxceed gör det väldigt lätt att visualisera hur det går för företaget och upptäcka om det är något som behöver justeras för att öka lönsamheten eller om verksamheten behöver ställas om på annat sätt för att bli effektivare, säger Magnus Gustafsson, CFO på Mojodoo.

På kort tid har Mojodoo etablerat sig som en pålitlig partner till svenska företag som vill digitalisera sin verksamhet eller effektivisera sin IT-infrastruktur genom smarta molnlösningar. I stället för att ha en traditionell ekonomiavdelning med flera anställda sköter Magnus Gustafsson den ekonomiska administrationen genom digitala lösningar, bland annat Fortnox och Oxceed.

Grunden för ledningsgruppens månatliga möten 

– För oss är det väldigt effektivt att göra på det här sättet. Eftersom Oxceed är sömlöst integrerat med bokföringssystemet kan vi alltid vara säkra på att alla siffror är korrekta när ledningsgruppen samlas varje månad för att gå igenom resultatet. Det blir väldigt tydligt att se hur vi presterar när det presenteras i grafer och tabeller. Oftast gör vi genomgången direkt i verktyget eftersom det då är väldigt lätt att klicka sig vidare för att analysera detaljer när det uppstår frågor, säger Magnus Gustafsson och lägger till:

– Idag är vi fem personer med tillgång till systemet och alla kan själva gå in för att gräva i siffror eller ta ut en rapport som en PDF när vi ska kommunicera externt, exempelvis med vår styrelse.

Anpassade rapporter skapar förutsättningar för välgrundade beslut 

Framför allt har möjligheten att anpassa rapporterna efter den egna verksamheten underlättat den ekonomiska administrationen och bidragit till att skapa förutsättningar för snabb tillväxt. Istället för att endast kunna strukturera rapporterna efter traditionella kostnadsslag tillåter Oxceed användaren att skapa egna nyckeltal för att få en mer exakt bild av den operativa verksamheten.

– Vi har ett behov av att forma rapporterna efter vår operativa verksamhet och inte dela upp dem i standardiserade poster. Det gör det mycket lättare för de som leder våra avdelningar att förstå exakt hur en kostnad eller intäkt har uppkommit och med en så tydlig bild blir det enklare att fatta välgrundade beslut kring hur verksamheten kan förbättras, säger Magnus.

Slipper risken för mänskliga misstag

Avslutningsvis konstaterar Magnus att utan Oxceed hade han behövt spendera mycket tid i Excel för att manuellt bryta ned all data till relevanta siffror. Det hade dessutom inneburit en risk för mänskliga misstag som man nu slipper.

– Överhuvudtaget har Oxceed gjort det mycket lättare för oss att ha en översikt och kontroll över ekonomin. Vi kan skapa rapporter som verkligen stödjer verksamheten och ser ut precis som vi vill ha dem. Det är häftigt att det går att hantera detta så bra utan att ha en traditionell ekonomiavdelning, och vi är väldigt nöjda med att vi valde att gå den här vägen, avslutar Magnus Gustafsson.

Vill du veta mer?

Så accelererar Rocket Revenue tillväxten med Oxceed

Men med ett större behov av exakt kontroll valde företaget att börja använda Oxceed för rapportering och uppföljning.

LÄS MER HÄR

Läs fler kundcase från Oxceed

Läs fler artiklar om hur våra kunder använder Oxceed till sin rapportering, budgetering och finansiella uppföljning.

LÄS FLER KUNDCASE

Skapa skräddarsydda rapporter

Skräddarsy rapporter och visualisera nyckeltal med några klick. Designa rapporter efter dina önskemål eller använd våra mallar.

OXCEED FÖR FÖRETAG

Rapportera på rekordtid med Smarta rapporter

Se inspelningen av vårt webinar i samband med lanseringen av Smarta rapporter.

SE INSPELNINGEN

Webinar: Tre smarta sätt att hitta kostnadsbesparingar

Torsdag 30 mars kl. 08.30 | Ca. 25 minuter | Kostnadsfritt

Vill du få konkreta tips på hur ni kan få bättre kontroll över företagets kostnader? Delta i vårt webbinarium för att ta del av värdefulla insikter. 

Denna webbplats använder cookies

Vi lagrar cookies på din dator för att anpassa innehållet och upplevelsen av den här webbplatsen och i andra medier. För mer information läs vår integritetspolicy.