fbpx Skip to content

Vi gör verktyget för den moderna ekonomen

Oxceed erbjuder en molnbaserad tjänst som ger företag bättre överblick över sin ekonomi och gör det enkelt att skapa finansiella rapporter och beslutsunderlag.

Genom att integrera Oxceed med sitt affärssystem kan du visualisera och analysera företagets aktuella bokföringsdata i realtid.

Hur det hela började...

Oxceed grundades 2015 av Torulf Lundgren, Johan Thorberg och Carl Frostgård. Med bakgrund inom business intelligence och performance management såg grundarna en lucka i marknaden där det saknades en molnbaserad mjukvara som kunde lösa ett företags huvudsakliga behov inom rapportering och ekonomisk uppföljning.

Genom att skapa integrationer direkt med ett företags affärssystem insåg de att man kunde spara mycket tid åt ekonomichefer och liknande ekonomifunktioner som lägger en stor del av sin tid i komplicerade Excel-lösningar. Integrationerna tillät även kunden att komma igång snabbt och utan att behöva bekosta dyra implementeringar. Snart anslöt sig även Stefan Ström som styrelseordförande och Andréas Arnfeldt som försäljningschef samt företagets första externa finansiärer.

En första version av mjukvaran var utvecklad i början av 2017 då de första kunderna anslöt sig till tjänsten. Senare samma år påbörjades samarbeten med Fortnox och andra ERP-leverantörer, vilket ledde till utvecklingen av en lösning för redovisningsbyråer och deras kunder.

Sedan dess har Oxceeds organisation vuxit till cirka 25 personer med kontor i Stockholm och Malmö. Bland företagets delägare finns bland annat SEB Venture Capital.

Upptäck Oxceed från insidan

Oxceed ger dig framtidens ekonomiverktyg, redan idag. Starta en testprenumeration och kom igång på några minuter eller boka en demo så hjälper vi dig.

Webinar: Tre smarta sätt att hitta kostnadsbesparingar

Torsdag 30 mars kl. 08.30 | Ca. 25 minuter | Kostnadsfritt

Vill du få konkreta tips på hur ni kan få bättre kontroll över företagets kostnader? Delta i vårt webbinarium för att ta del av värdefulla insikter.