fbpx Skip to content

Oxceed går mot strömmen – Växer och närmar sig lönsamhet

Fintech och SaaS-bolaget Oxceed släpper färska siffror som visar kraftigt ökad nettoomsättning samtidigt som det uppges närma sig positivt kassaflöde. Enligt bolagets årsredovisning växer försäljningsintäkterna med 46 procent.

– Jag är stolt över att vi trots lågkonjunktur lyckas fortsätta växa, samtidigt som vi växer med stärkt lönsamhet. Under året har vi framgångsrikt lyckas lansera flera nya lösningar och integrationer, samtidigt härrör största delen av tillväxten från ökad försäljning av vår kärnprodukt, säger Oxceeds vd Elif Schmidt.

I den nyligen släppta årsredovisningen uppvisar Oxceed en kraftig omsättningsökning med 46 procent. Omsättningen växte till 30,9 miljoner kronor, jämfört med 21,3 miljoner för kalenderåret 2022. ARR (Annual Recurring Revenue) vid årets slut var 34 miljoner kronor.

Enligt Elif Schmidt räknar bolaget dessutom med att nå ett positivt kassaflöde under 2024.

– Ännu mer glädjande än att vi ökar omsättningen är att vi gör det samtidigt som vi under året kommer uppnå ett positivt kassaflöde. Det är ett kvitto på att vår tjänst behövs både i goda och svåra tider. Att företagen har koll på sin ekonomi är grunden för de ska kunna växa och utvecklas, säger Elif Schmidt.

Oxceed hade tidigare brutet räkenskapsår och 2022 gick företaget över till kalenderår. Jämförelsen avser samma tolvmånadersperiod båda åren.

Fakta:
Nettoomsättning kalenderåret 2022 (jan-dec): 21 274 923 kr.
Nettoomsättning kalenderåret 2023 (jan-dec): 30 972 948 kr.

Webinar: Tre smarta sätt att hitta kostnadsbesparingar

Torsdag 30 mars kl. 08.30 | Ca. 25 minuter | Kostnadsfritt

Vill du få konkreta tips på hur ni kan få bättre kontroll över företagets kostnader? Delta i vårt webbinarium för att ta del av värdefulla insikter.