fbpx Skip to content

Oxceed inleder strategiskt samarbete med SEB

Oxceed inleder strategiskt samarbete med SEB

Fintech-bolaget Oxceed och SEB inleder ett strategiskt samarbete. SEB går samtidigt in som delägare i Oxceed.

Oxceed erbjuder en molnbaserad tjänst som ger små och medelstora företag bättre överblick över sin ekonomi och gör det enkelt att skapa finansiella rapporter och beslutsunderlag. Genom att integrera Oxceed med sitt affärssystem kan företag visualisera och analysera aktuella bokföringsdata i realtid.

Tillsammans kommer Oxceed och SEB nu att bygga vidare på Oxceeds smarta lösningar för SME-segmentet med målet att erbjuda SEB:s kunder tillgång till tjänsten.

– Oxceeds tjänst svarar direkt mot ett behov som ligger i topp på önskelistan i våra kundundersökningar inom SME-segmentet: översikt och kontroll över företagets ekonomi. Tillsammans med Oxceed vill vi hjälpa våra kunder att både skapa trygghet och generera nya insikter, säger Sharona Gessler, Head of Business Development, Corporate Market, på SEB.

– Vi är glada och stolta att ingå det här samarbetet med Sveriges ledande affärsbank. Att SEB har jämfört oss med flera motsvarande aktörer på den nordiska marknaden och kommit fram till att Oxceed är det bästa alternativet för SME-segmentet visar på styrkan och kvaliteten i vår mjukvaruplattform. Samarbetet kommer att ge oss de rätta förutsättningarna för att kunna förbättra vår tjänst ännu mer framöver, säger Stefan Ström, styrelseordförande Oxceed AB.

För SEB är samarbetet en viktig pusselbit när det gäller att erbjuda kunderna ett öppet ekosystem mellan bank och affärssystem, som är så vitalt för företags möjlighet att skapa överblick och kontroll. SEB Venture Capital går in som delägare i Oxceed.

– Med denna investering tar vi ett kliv in i en bransch som vi tror kommer att växa starkt under kommande år. Vi är övertygade om att molnbaserade Business Intelligence-tjänster ännu endast är i sin linda vad gäller SME-segmentet. Det ska bli spännande att arbeta tillsammans med affären och Oxceed för att bygga vidare på en redan stark tjänsteportfölj, säger Fredrik Ljungblad, som ansvarar för investeringen inom SEB Venture Capital.

För mer information kontakta:

Stefan Ström, Styrelseordförande Oxceed
070-295 61 60, stefan.strom@oxceed.se

Sharona Gessler, Head of Business Development, Corporate Market, SEB
070-666 56 34, sharona.gessler@seb.se

Fredrik Ljungblad, SEB Venture Capital
070-673 98 96, fredrik.ljungblad@seb.se

Ladda ner pressmeddelande som PDF

Pressbild Stefan Ström, Ordf. Oxceed AB

Webinar: Tre smarta sätt att hitta kostnadsbesparingar

Torsdag 30 mars kl. 08.30 | Ca. 25 minuter | Kostnadsfritt

Vill du få konkreta tips på hur ni kan få bättre kontroll över företagets kostnader? Delta i vårt webbinarium för att ta del av värdefulla insikter. 

Denna webbplats använder cookies

Vi lagrar cookies på din dator för att anpassa innehållet och upplevelsen av den här webbplatsen och i andra medier. För mer information läs vår integritetspolicy.