fbpx Skip to content

Oxceed lanserar projektbudget och erbjuder unik helhetslösning för projektuppföljning

I projektbaserade verksamheter är ett effektivt informationsflöde mellan projektledare och ekonomifunktion helt avgörande för dess lönsamhet. Därför lanserar vi nu projektbudget i Oxceed och erbjuder därmed en helhetslösning för den finansiella rapporteringen och uppföljningen av projekt.

När projekt i stor utsträckning präglar både företagets bokföring och ekonomistyrning innebär det ofta utmaningar både under budgetprocessen och löpande under projektens gång.

– Ekonomifunktionen vill skapa en så relevant övergripande budget för företaget i sin helhet, inte minst för att kunna lägga en trovärdig likviditetsbudget. För projektledaren är det viktigt att kunna se vilka kostnader som bokförs på projektet och löpande kunna följa upp projektets utfall, förklarar Carl Frostgård, produktchef på Oxceed.

För att lösa detta är det inte ovanligt att både budget och uppföljning av projekten hanteras manuellt i Excel. Ekonomifunktionen sammanställer separata projektrapporter som skickas ut med email. Antingen måste rapporterna skickas ofta eller så riskerar projektledaren att behöva förhålla sig till gammal information.

Resultatet blir resurskrävande processer samtidigt som verksamheten lider av att informationen inte är helt tillförlitlig.

– Att effektivt kunna budgetera på projektnivå och följa upp utfall mot budget är helt avgörande för att kunna driva lönsamma projekt. Därför lanserar vi nu projektbudget i Oxceed och erbjuder därmed en helhetslösning för budgetering, rapportering och uppföljning av projekt, säger Carl Frostgård.

Med tillvalet Projektbudget i Oxceed kan du:

Projektbudget i Oxceed

Unik helhetslösning för budgetering, rapportering och uppföljning av projekt.

LÄS MER HÄR

Läs fler nyheter från Oxceed

Här finner du artiklar, nyheter, jobbannonser och kundcase med mer från Oxceed.

FLER NYHETER

On-demand: Demo av projektbudget

Se en inspelad demonstration av Projektbudget i Oxceed.

ANMÄL DIG HÄR

Webinar: Tre smarta sätt att hitta kostnadsbesparingar

Torsdag 30 mars kl. 08.30 | Ca. 25 minuter | Kostnadsfritt

Vill du få konkreta tips på hur ni kan få bättre kontroll över företagets kostnader? Delta i vårt webbinarium för att ta del av värdefulla insikter. 

Denna webbplats använder cookies

Vi lagrar cookies på din dator för att anpassa innehållet och upplevelsen av den här webbplatsen och i andra medier. För mer information läs vår integritetspolicy.