Skip to content

Pixels CFO automatiserade rapporteringen och fick mer tid över för analys

Genom att automatisera rapporteringen fick den snabbväxande SEO-byrån Pixel Nordic koll på likviditeten och kan planera för nya investeringar.

Pixel är ett ungt teknikbolag med expertis inom sökmotoroptimering och som hjälper företag att synas bättre i sökmotorerna. Sedan starten 2014 har Pixel vuxit kraftigt och omsätter idag cirka 50 miljoner kronor. 

Ville automatisera rapporteringen

Pixel tog hem ekonomifunktionen i februari 2020, den hade tidigare legat hos en redovisningsbyrå. Som ny CFO insåg Rebecca Berg att den befintliga rapporteringen i affärssystemet inte räckte för Pixels behov. Att bygga rapporter manuellt i Excel var inte ett bra alternativ. Istället ville Rebecca och Pixel ha ett rapporteringsverktyg som automatiserade och förenklade rapporteringen. Valet föll på Oxceed.

Mer tid över för analys och planering

Med Oxceed har Pixel fått enkel tillgång till rapporter som ger företagets ledning en snabbare nutidsbild. Förutom Rebecca använder även Pixels vd Henrik Vikström Oxceed i arbetet.

– I långa loppet innebär det att vi kan se över vart vi vill med bolaget – och vad vi behöver göra för att hamna där, säger Rebecca Berg.

En stor fördel som Pixel ser är den sömlösa kopplingen till Fortnox.

Så fort jag gör något i Fortnox vet jag att det kommer in i Oxceed. Jag slipper manuellt extraarbete för att se till att allt stämmer. Dessutom är Oxceed lätt att förstå, säger Rebecca.

En annan fördel är möjligheten att bygga egna rapporter i Oxceed.

Det gör att vi kan justera rapporterna utifrån verksamheten.

Pixel använder också Oxceeds prognosfunktion mycket i sin rapportering.

Likviditetsbudget-funktionen ger en snabb överblick över hur kassaflödet ser ut, och hur kassan kommer att se ut en viss period. Det gör att vi kan justera när vi gör investeringar. Det är av stor vikt för oss eftersom bolaget fortfarande växer, säger Rebecca Berg.

Vill du veta mer?

Skapa skräddarsydda rapporter

Skräddarsy rapporter och visualisera nyckeltal med några klick. Designa rapporter efter dina önskemål eller använd våra mallar.

OXCEED FÖR FÖRETAG

Läs fler kundcase om Oxceed

Läs fler artiklar om hur våra kunder använder Oxceed till sin rapportering, budgetering och finansiella uppföljning.

LÄS FLER KUNDCASE

Effektivare budgetprocess och uppföljning

Förenkla företagets budgetprocess och inkludera budget och prognos på ett naturligt sätt i den finansiella rapporteringen.

LÄS MER HÄR

Guide: 8 nyckeltal du bör ha koll på

Vi har sammanställt 8 nyckeltal som vi tycker att du som CFO eller ekonomichef bör ha koll på.

Denna webbplats använder cookies

Vi lagrar cookies på din dator för att anpassa innehållet och upplevelsen av den här webbplatsen och i andra medier. För mer information läs vår integritetspolicy.