fbpx Skip to content

Pixels CFO automatiserade rapporteringen och fick mer tid över för analys

Genom att automatisera rapporteringen fick den snabbväxande SEO-byrån Pixel Nordic koll på sitt kassaflöde och mer tid över för strategiska frågor.

Pixel är ett ungt teknikbolag med expertis inom sökmotoroptimering som hjälper företag att synas bättre via sökmotorer. Sedan starten 2014 har Pixel vuxit kraftigt och omsätter idag cirka 50 miljoner kronor.

Automatiserad rapportering och datadrivna beslut

Pixel tog hem ekonomifunktionen från en redovisningsbyrå i februari 2020, men Rebecca Berg, CFO, insåg snabbt att den befintliga rapporteringen i affärssystemet inte var tillräcklig. Att bygga rapporter manuellt i Excel var inte hållbart, Pixel valde istället att implementera Oxceed, ett automatiserat rapporteringsverktyg som ger stabilitet och trygghet i rapporteringen. 

– Genom att ha tillgång till ett pålitligt system som säkerställer korrekta siffror och bygger upp förtroende, kan vi frigöra värdefull tid och fokusera mer på vår kärnverksamhet. Detta har bidragit till vår effektivitet och förmåga att leverera resultat för våra kunder. Med hjälp av data kan vi ta snabba och välgrundade beslut, även när framtiden är osäker, säger Rebecca. 

Mer tid över för strategiska frågor

Med Oxceed har Pixel fått enkel tillgång till rapporter som ger företagets ledning en snabbare nutidsbild. Förutom Rebecca använder sig även Pixels vd, Henrik Vikström, av Oxceed i arbetet. 

– Att ha tillgång till stöd och en visuell presentation av siffrorna är en stor fördel eftersom det möjliggör snabb felsökning och uppföljning. På längre sikt ger det också mer tid över till strategiska frågor. Det innebär att vi kan se över vart vi vill med bolaget, och vad vi behöver göra för att hamna där, berättar Rebecca. 

En ytterligare fördel för Pixel är den sömlösa kopplingen till Fortnox:

Så fort jag gör något i Fortnox vet jag att det kommer in i Oxceed. Jag slipper manuellt extraarbete för att se till att allt stämmer, och uppskattar hur tidsbesparande det är.  

”Skräddarsydda rapporter sparar mycket tid”

Tack vare Oxceeds rapportfunktion kan budgetansvariga anpassa rapporter efter sina behov, vilket gör rapporteringsprocessen ännu mer effektiv. 

Vi kan justera rapporterna utifrån verksamheten och framförallt efter målgrupp. Till exempel har budgetansvariga egna rapporter så att de har koll på sina siffror och de konton som är mest relevanta för dem. Det har sparat mig mycket tid eftersom de slipper gå via mig, förklarar Rebecca. 

Pixel använder även Oxceeds prognosfunktion i sin rapportering, vilket är extra värdefullt under tider som dessa. 

Likviditetsbudget-funktionen ger en snabb överblick över hur kassaflödet ser ut, och hur kassan kommer att se ut under en viss period – en viktig parameter i osäkra tider. 

Samarbetet driver affären framåt

I dagsläget fokuserar Pixel på att kommersialisera sin nya AI-baserade SaaS-tjänst, Voxel. I samband med detta kommer byrån att lägga den nya produkten i ett eget bolag och bli en koncern, där Oxceed kommer att stödja i att maximera lönsamhet och effektivitet.

– Med Oxceed kan vi fokusera på verksamheten och leverera hög kvalitet till våra kunder, ta bättre beslut med hjälp av data och nå våra mål. Vi ser fram emot att fortsätta samarbeta med Oxceed för att driva vår affär framåt, avslutar Rebecca.

Vill du veta mer?

Skapa skräddarsydda rapporter

Skräddarsy rapporter och visualisera nyckeltal med några klick. Designa rapporter efter dina önskemål eller använd våra mallar.

OXCEED FÖR FÖRETAG

Läs fler kundcase om Oxceed

Läs fler artiklar om hur våra kunder använder Oxceed till sin rapportering, budgetering och finansiella uppföljning.

LÄS FLER KUNDCASE

Effektivare budgetprocess och uppföljning

Förenkla företagets budgetprocess och inkludera budget och prognos på ett naturligt sätt i den finansiella rapporteringen.

LÄS MER HÄR

Webinar: Tre smarta sätt att hitta kostnadsbesparingar

Torsdag 30 mars kl. 08.30 | Ca. 25 minuter | Kostnadsfritt

Vill du få konkreta tips på hur ni kan få bättre kontroll över företagets kostnader? Delta i vårt webbinarium för att ta del av värdefulla insikter. 

Denna webbplats använder cookies

Vi lagrar cookies på din dator för att anpassa innehållet och upplevelsen av den här webbplatsen och i andra medier. För mer information läs vår integritetspolicy.