fbpx Skip to content

Produktnyheter november 2021

Detaljbudget

Det gamla tillägget Artikelbudget har i Oxceed 2 ersatts av Detaljbudget som är ett lite flexiblare tillägg som är mycket enklare att använda. Detta används av kunder för att, bland annat, budgetera konsultintäkter och kostnader. Genom att aktivera Detaljerad budget på ett (eller flera) konto så får man möjlighet att bryta ner kontot i flera specificerade rader av information. Budgetbeloppen består av pris och antal/månad. Kan som sagt användas för lite mer detaljeras intäkts eller kostnadsbudget.

Enkel budget / prognos

Denna funktion är redan tillgänglig för alla företag som har tillgång till vår budgetmodul och är designad för att man ska kunna skapa budget snabbt och enkelt.

Välj ett startbelopp, föregående år eller en tidigare budget/prognos. Sen kan man justera beloppet med hjälp av spakarna. Enklare och snabbare kan det knappt bli. Denna har blivit väldigt uppskattad på kort tid och är något vi arbetar vidare på att förbättra ytterligare. Idag kan man endast göra budget på detta vis, men om två veckor släpper vi uppdateringen att man även kan skapa prognoser med samma modell!

Notera att en enkel budget går att ändras till en standardbudget om man vill börja enkelt för att sedan justera på detaljerna, prova det!

Utökad läsare

Vi har lagt till en ny användarroll som finns både för företag och byråer. ’Utökad läsare’ är en mellanvariant mellan Läsare och Deltagare. Läsare kan i Oxceed 2 inte alls borra i någon information. Men det kan den ’Utökade läsaren’ göra. Den kan också ta del av Rapport-meny där man kan styra vilka kostnadsställen och/eller rapporter den ska få tillgång till.

Uppdatera personalbudget via Excel

När vi byggde om vår Personalbudget i Oxceed 2 gjorde vi många förbättringar i gränssnittet och en av de med gömda sådana, men eftertraktade, är att importera/uppdatera personal via Excel.
I Personallistan kan man ladda ner hela (eller en mall) personallistan. Sen kan man i Excel antingen lägga till fler eller uppdatera befintlig personal.

Uppdatera manuella värden via Excel

Precis som för personal har det länge frågats om att uppdatera Manuella värden via Excel och det har vi hörsammat. Manuella värden är en del av tillägget ’Egna nyckeltal’ och hanterar data som inte vanligtvis finns i Oxceed.

Vill du veta mer?

Kontakta oss om du vill veta mer om hur ovanstående funktioner kan förenkla och förbättra ditt användande av Oxceed.

Webinar: Tre smarta sätt att hitta kostnadsbesparingar

Torsdag 30 mars kl. 08.30 | Ca. 25 minuter | Kostnadsfritt

Vill du få konkreta tips på hur ni kan få bättre kontroll över företagets kostnader? Delta i vårt webbinarium för att ta del av värdefulla insikter. 

Denna webbplats använder cookies

Vi lagrar cookies på din dator för att anpassa innehållet och upplevelsen av den här webbplatsen och i andra medier. För mer information läs vår integritetspolicy.