fbpx Skip to content

Rekordår för Oxceed bäddar för fortsatt stark tillväxt 2022

Oxceeds molntjänst för finansiell rapportering, budgetering och uppföljning används nu av över 10 000 företag i Sverige. Efter en ARR-tillväxt på 89% summerar bolagets VD Elif Schmidt det gångna året och spänner bågen inför 2022 – som ska bli ännu bättre.

Oxceed har startat det nya året med att flytta till helt nya kontorslokaler vid Järva Krog i Solna. På fasaden som vetter mot en av Sveriges mest trafikerade platser – där E4:an korsar E18 – delar Oxceed skyltplats med grannarna NCC, Philips och 3M.

Elif Schmidt ler stolt när hon står på takterassen och tittar ut mot Brunnsviken.

– Jag är nöjd med placeringen. På bara den här korta tiden sedan skylten sattes upp så är det så många som har sagt att skylten inte går att missa när man kör förbi. Vi skaffade en skylt och fick ett kontor på köpet, kan man säga, säger hon och skrattar.

Förutom skyltläget och nya kontoret har Elif Schmidt flera anledningar att vara stolt. När hon summerar sitt första år som VD för Oxceed kan hon konstatera att det blev ett rekordstarkt sådant för bolaget. Under 2021 har verksamheten genererat en tillväxt på 89% i ARR (Annual Recurring Revenue) jämfört med föregående år. Oxceed används nu av över 10 000 företag i Sverige.

Partnerskap, redovisningsbyråer och koncernbolag driver tillväxten

Bakom framgången ligger flera faktorer. Man har etablerat ett flertal strategiskt viktiga partnerskap, senast i oktober med Grant Thornton Sweden. Samarbetet innebär att revisions- och konsultbolaget nu använder Oxceed för att serva sina kunder inom månadsrapportering samt budget och prognos.

Användandet har vuxit starkt bland redovisningsbyråer generellt, som använder Oxceed för att förse sina kunder med månadsrapporter, budgetering och finansiell rådgivning.

– Vi är glada att allt fler redovisningsbyråer använder Oxceed som ett strategiskt verktyg för att stärka sin position som rådgivare och därmed knyta en närmare relation med sina kunder.

Tidigare under året lanserade Oxceed även samarbetet med SEB som hjälper bankens företagskunder att automatisera sin finansiella rapportering. Oxceed används också av bankens företagsrådgivare för att kunna erbjuda sina kunder bättre finansiell rådgivning.

En annan bidragande orsak till tillväxten kommer från ett ökat intresse från koncerner som är i behov av att standardisera och effektivisera den finansiella rapporteringen, både på konsoliderad nivå och för sina dotterbolag.

– Vi är starka inom koncernsegmentet och kommer att fortsätta att utveckla fler och mer avancerade funktioner inom det området. Vi har många kunder inom till exempel hotell-, restaurang- och fastighetsbranschen där koncernstrukturer är vanliga. Det finns ett behov av att snabbt kunna ta fram anpassade rapporter, hantera olika valutor och jämföra bolag med varandra.

Nya generationens teknik lägger grunden för ökad prestanda och funktionalitet

Förutom den starka tillväxten har bolaget även under 2021 flyttat fram sina positioner inom ett flertal områden som lägger grunden för ökad skalbarhet framöver.

– Den tekniska plattformen bygger nu på Microsoft Blazor, vilket har resulterat i högre prestanda och förbättrad användarupplevelse. Det innebär också att vi i allt snabbare takt kommer kunna utveckla nya och mer avancerade funktioner.

Oxceed har till exempel nyligen lanserat den nya modulen Likviditetsbudget som har fått ett positivt mottagande bland både befintliga och potentiella kunder.

– Efter den osäkerhet som de senaste åren har präglats av märks det att företag lägger allt större vikt på att ha koll på och kunna planera sin likviditet, vilket både är svårt och kräver mycket tid. Med Oxceed kan man nu göra en likviditetsbudget på bara ett par minuter vilket kommer kunna göra stor skillnad för många företag.

Stärker organisationen för fortsatt tillväxt 2022

Inne på det nya kontoret tar Elif Schmidt en runda för att säga hej till de kollegor på utveckling, försäljning och customer success som är inne för dagen.

– På grund av den rådande pandemisituationen så har vi inte haft tillfälle än att inviga det nya kontoret ännu men vi hoppas såklart att det ska kunna bli av snart.

Tidigt under 2022 kommer Oxceed att förstärka organisationen med några viktiga positioner. Just nu finns en annons ute för rollen som Head of Sales and Customer success och fler roller kommer att annonseras senare i år.

– Vår målsättning är att fortsätta att växa mycket de närmaste åren. Som SaaS-bolag har vi en fantastisk potential och den här positionen kommer att ha en central roll på den resan. Jag är redan i dialog med ett par kandidater och kommer att hålla intervjuer löpande den närmaste tiden.

Jobba på Oxceed

Vi söker dig som vill ta nästa kliv i karriären och vara med på en spännande tillväxtresa.

LÄS MER HÄR

Läs fler nyheter från Oxceed

Här finner du artiklar, nyheter, jobbannonser och kundcase med mer från Oxceed.

FLER NYHETER

Webinar: Tre smarta sätt att hitta kostnadsbesparingar

Torsdag 30 mars kl. 08.30 | Ca. 25 minuter | Kostnadsfritt

Vill du få konkreta tips på hur ni kan få bättre kontroll över företagets kostnader? Delta i vårt webbinarium för att ta del av värdefulla insikter. 

Denna webbplats använder cookies

Vi lagrar cookies på din dator för att anpassa innehållet och upplevelsen av den här webbplatsen och i andra medier. För mer information läs vår integritetspolicy.