fbpx Skip to content

Så använder SIA Glass Oxceed för ekonomisk rapportering och uppföljning

SIA Glass är en del av Bertegruppen, ett familjeföretag från Slöinge med anor från 1569. Familjekoncernen som förser hela Sverige med glass använder Oxceed för ekonomisk rapportering och uppföljning.

En koncernstruktur innebär utmaningar

För en koncernstruktur som Bertegruppen ligger det en naturlig utmaning i att kunna hantera den ekonomiska rapporteringen och uppföljningen på ett effektivt sätt. Risken är att mycket administrativ tid läggs på att exportera och importera mellan olika system samt att bearbeta data och skapa rapporter i Excel.

Eftersom de olika dotterbolagen har olika typer av verksamhet kan det också vara svårt att ha en standardiserad form för rapporteringen och samtidigt anpassa rapporterna efter respektive dotterbolags behov.

Med hjälp av Oxceed kan Bertegruppen hantera den finansiella rapporteringen, budgetering och prognos med ett och samma verktyg för koncernens samtliga dotterbolag.

Integration med bokföringssystemet ger överblick i realtid

Genom att koppla samman Oxceed med koncernens ekonomisystem ges access till aktuella bokföringsdata och baserat på det kan man i realtid skapa rapporter och se uppdaterade nyckeltal.

Det gör det enkelt att ha en löpande överblick av bolagets ekonomiska situation och man kan när som helst ta ut periodrapporter på ett par klick, genom att använda förinställda rapportmallar.

– Oxceed ger oss stabilitet i vår uppföljning och rapporter där vi är trygga i våra underlag samt att vi har sparat mycket tid och effektivitet i det administrativa arbetet. Vi får en överblick och kan hantera våra dotterbolag i ett och samma system säger Jeanette Karaus, ekonomichef på SIA Glass.

Dessutom kan vi designa våra egna rapporter precis som vi vill för de olika dotterbolagen, som skiljer sig mycket åt i sina verksamheter. Nyttan vi får ut av Oxceed är klart över förväntan.


Att använda Oxceed innebär ett flertal mervärden för Bertegruppen och dotterbolaget SIA Glass.

1. Trovärdiga beslutsunderlag

Genom att minimera det manuella arbetet och automatisera hanteringen av data mellan olika system minskar man risken för misstag vilket helt enkelt innebär att de kan lita på sina siffror.

2. Värdefull tidsbesparing

Tack vare att de till stor del har automatiserat sina månadsbokslut sparar de många administrativa och kompetensintensiva timmar varje månad, vilket i det långa loppet innebär kostnadsbesparingar.

3. Säker informationshantering

Med Oxceeds inbyggda behörighetssystem blir rätt information tillgänglig för rätt person. Dessutom kan man enkelt komma åt den när som helst, via mobilen eller på datorn.

Vill du veta mer?

Skapa skräddarsydda rapporter

Skräddarsy rapporter och visualisera nyckeltal med några klick. Designa rapporter efter dina önskemål eller använd våra mallar.

OXCEED FÖR FÖRETAG

Läs fler kundcase om Oxceed

Läs fler artiklar om hur våra kunder använder Oxceed till sin rapportering, budgetering och finansiella uppföljning.

LÄS FLER KUNDCASE

Effektivare koncernrapportering

Skapa konsoliderade rapporter med elimineringar och hantera den finansiella uppföljningen av alla bolag i ett och samma verktyg.

OXCEED FÖR KONCERN

Webinar: Tre smarta sätt att hitta kostnadsbesparingar

Torsdag 30 mars kl. 08.30 | Ca. 25 minuter | Kostnadsfritt

Vill du få konkreta tips på hur ni kan få bättre kontroll över företagets kostnader? Delta i vårt webbinarium för att ta del av värdefulla insikter. 

Denna webbplats använder cookies

Vi lagrar cookies på din dator för att anpassa innehållet och upplevelsen av den här webbplatsen och i andra medier. För mer information läs vår integritetspolicy.