Skip to content

Säkra siffror och sparad tid – två vinster för Hello World

Kostnadskontroll, tydlig rapportering till styrelsen och tidsbesparing. Det är några av de vinster som Maisa Ek, ekonomi- och operativt ansvarig på Hello World, sett med Oxceed.

Kompetensbristen inom teknik är stor – fram till år 2024 saknas 70 000 personer. Den ideella föreningen Hello World arbetar med utbildning inom digitalt skapande för barn och unga. Syftet är att locka fler att välja en karriär inom teknikområdet, inte minst tjejer. Finansieringen sker främst genom samarbeten med olika företagspartners.

Hade jobbat med Oxceed tidigare

Tidigare gjorde Hello World sin rapportering i Excel. Underlaget exporterades från bokföringssystemet och klistrades in i Excel-ark.

– Det blev mycket manuellt jobb och jag fick boka om på olika kostnadsställen, berättar Maisa Ek, ekonomichef på Hello World.

Maisa hade erfarenhet av att arbeta med Oxceed som rapportverktyg på en tidigare arbetsplats. Hon bestämde sig för att införa Oxceed även på Hello World.

– Jag visste hur man kunde jobba enklare, istället för att sitta med Excel. Eftersom Oxceed är integrerat med bokföringen är det så smidigt, säger Maisa.

Risken för fel minimeras

Med Oxceed får Maisa och Hello World tillgång till mer tillförlitlig data. Siffrorna uppdateras automatiskt och risken för fel minimeras.

– Man kan inte tvivla på siffrorna, säger Maisa.

Prognosfunktionen i Oxceed är en annan fördel.

– Jag kan justera mina prognoser på ett enkelt sätt allt eftersom året fortlöper. Det sparar mycket tid. Det är inte lätt att budgetera en verksamhet som vår, säger Maisa.

Tidsbesparingen gör att Maisa kan lägga mer tid på andra arbetsuppgifter.

– Jag har en dubbel roll med operativt ansvar också. Att jag kan lägga mer tid på den delen är väldigt värdefullt.

Rapportering för varje kostnadsställe

Event och aktiviteter är central del av Hello Worlds verksamhet. En viktig funktion är därför möjligheten att ta fram resultatrapporter för varje kostnadsställe i Oxceed.

– Nu kan jag tydligt visa för teamet och styrelsen hur olika typer av event har gått. Men det allra mest värdefulla för oss har varit kostnadskontrollen, säger Maisa.

Nästa steg för Maisa och Hello World är att bygga fler skräddarsydda resultatrapporter i Oxceed. Hello World planerar att gå med i branschorganisationen Giva, vilket bland annat kräver tydlig rapportering av administrativa kostnader och insamlingskostnader.

– Då är det smidigt att kunna bygga egna rapporter direkt i Oxceed, utifrån de krav som ställs på oss som organisation, säger Maisa.

Vill du veta mer?

Skapa skräddarsydda rapporter

Skräddarsy rapporter och visualisera nyckeltal med några klick. Designa rapporter efter dina önskemål eller använd våra mallar.

OXCEED FÖR FÖRETAG

Läs fler kundcase om Oxceed

Läs fler artiklar om hur våra kunder använder Oxceed till sin rapportering, budgetering och finansiella uppföljning.

LÄS FLER KUNDCASE

Effektivare budgetprocess och uppföljning

Förenkla företagets budgetprocess och inkludera budget och prognos på ett naturligt sätt i den finansiella rapporteringen.

LÄS MER HÄR

Guide: 8 nyckeltal du bör ha koll på

Vi har sammanställt 8 nyckeltal som vi tycker att du som CFO eller ekonomichef bör ha koll på.

Denna webbplats använder cookies

Vi lagrar cookies på din dator för att anpassa innehållet och upplevelsen av den här webbplatsen och i andra medier. För mer information läs vår integritetspolicy.