fbpx Skip to content

Trender i redovisningsbranschen Q1-Q2 2023  – Benchmarkingrapport från Oxceed ute nu

Benchmarkingrapport Redovisningsbyråer Q1-Q2 2023

Hur gick det för redovisningsbranschen de två första kvartalen 2023? Oxceeds benchmarkingrapport över redovisningsbranschen sammanfattar bokföringsdata från över 100 redovisningsbyråer i Sverige.

– Siffrorna visar på att branschen har stått emot lågkonjunkturens påverkan och fortsatt att växa i jämförelse med förra året. Det kan bero på att landets företag i allt högre grad söker hjälp med sin ekonomi i mer osäkra tider. Det har blivit ännu viktigare med kontroll över intäkter och kostnader samt finansiell rådgivning, säger Carl Frostgård, CPO på Oxceed.

Ladda ner: Benchmarkingrapport Redovisningsbyråer Q1-Q2 2023

Rapporten innehåller grafer med omsättnings- och kostnadsanalyser för Q1-Q2 2023 i jämförelse mot samma period föregående år och baserat på dessa kan vi bland annat dra följande slutsatser.

Ökad omsättning trots lågkonjunktur

Trots lågkonjunkturens intåg har redovisningsbranschen presterat imponerande stabilt under de två första kvartalen 2023. Den mest anmärkningsvärda observationen under perioden är en omsättningsökning med 11% sedan januari 2022. En enkel analys är att landets företag i allt högre grad söker ekonomisk expertis i osäkra tider, vilket har gynnat branschen.

Stabil kostnadsbild med ökad effektivitet

Kostnaderna för branschen har över lag ökat något, troligtvis på grund av inflation, men ligger väldigt stabilt när vi jämför Q1-Q2 2022 och Q1-Q2 2023. Vi kan dock notera att personalkostnaderna minskat med 2%. Detta, i kombination med omsättningsutvecklingen, tyder på en ökad effektivitet hos landets redovisningsbyråer.

EBIT vs. Personalkostnader

Vi ser en tendens att byråer som har en högre omsättning per person också har ett högre resultat. Byråer som lägger upp emot och över 70% av omsättningen på personalkostnader har problem med lönsamheten.

Vill du veta mer?

Benchmarkingrapport Redovisningsbyråer Q1-Q2 2023

Benchmarkingrapport Redovisningsbyråer

Hur gick det för redovisningsbranschen Q1-Q2 2023? Vi har svaret!

LADDA NER RAPPORTEN

Smarta rapporter på 30 sekunder

Aldrig har det gått så snabbt att sammanställa en månadsrapport och få en insiktsfull analys i löpande text!

SE VIDEO

Smartare rapportering för redovisningsbyrån

Med Oxceed kan ni som redovisningsbyrå effektivisera er rapportering och erbjuda bättre rådgivning.

LÄS MER HÄR

Rapportera på rekordtid med Smarta rapporter

Se inspelningen av vårt webinar i samband med lanseringen av Smarta rapporter.

SE INSPELNINGEN

Webinar: Tre smarta sätt att hitta kostnadsbesparingar

Torsdag 30 mars kl. 08.30 | Ca. 25 minuter | Kostnadsfritt

Vill du få konkreta tips på hur ni kan få bättre kontroll över företagets kostnader? Delta i vårt webbinarium för att ta del av värdefulla insikter. 

Denna webbplats använder cookies

Vi lagrar cookies på din dator för att anpassa innehållet och upplevelsen av den här webbplatsen och i andra medier. För mer information läs vår integritetspolicy.