fbpx Skip to content

Effektivare rapportering och uppföljning för logistikföretaget Boxflow

På ett par år har Boxflow mer än tiofaldigat sin omsättning. En utmaning har varit att få ekonomiprocesserna att hänga med i tillväxten.

På bara två år har logistikbolaget Boxflow vuxit från en omsättning på 13 miljoner om året kronor till 20 miljoner – i månaden.

Tillväxten har till stor skett genom nya affärsområden. Boxflow hjälper sina kunder med lagerbemanning, uthyrning av lager och automatiserad lagerhantering. På bara ett år har tre nya bolag startats och nu finns fem bolag i koncernen.

– En utmaning med den snabba tillväxten har varit att växa ekonomiprocesserna i samma takt som verksamheten, berättar Boxflows CFO Tina Holm.

Byggt upp intern ekonomifunktion

Tina Holm började som CFO på Boxflow för snart ett år sedan. Då fanns ingen intern ekonomifunktion – den har Tina Holm nu byggt upp. Från början gjorde hon rapportering och budgetering i Excel.

Att göra rapporteringen manuellt varje månad blev väldigt tidskrävande med fem bolag, säger Tina Holm.

För att få ett tydligare och bättre sätt att följa upp verksamheten ville Boxflow förbättra processerna för såväl rapportering som budgetering och uppföljning. Valet föll på Oxceed.

Skräddarsydda rapporter – utan konsulter

Genom Oxceeds verktyg för rapportering får Boxflow ut snygga månadsrapporter automatiskt. Aktuella siffror kommer in löpande genom att Oxceed är synkat med bokföringsprogrammet Fortnox. Budgetering och uppföljning förenklas också.

– Jag gillar att Oxceed synkar så snabbt med vårt bokföringssystem, säger Tina Holm.

En annan fördel är att det inte krävs några externa konsulter för att bygga specialrapporter.

– Vi var inte sugna på ett verktyg där man är beroende av att någon utvecklare ska komma in och programmera. Det blir både dyrt och tidskrävande. Med Oxceed är det enkelt att komma igång och bygga rapporter själv.

Nästa steg blir för Boxflow att börja använda Oxceeds nya koncernmodul, och jobba med likviditetsbudget i Oxceed.

– Vi arbetar också med att kunna få ut ännu mer detaljerade rapporter, säger Tina Holm.

Vill du veta mer?

Effektivare koncernrapportering

Skapa konsoliderade rapporter med elimineringar och hantera den finansiella uppföljningen av alla bolag i ett och samma verktyg.

OXCEED FÖR KONCERN

Läs fler kundcase om Oxceed

Läs fler artiklar om hur våra kunder använder Oxceed till sin rapportering, budgetering och finansiella uppföljning.

LÄS FLER KUNDCASE

Skapa skräddarsydda rapporter

Skräddarsy rapporter och visualisera nyckeltal med några klick. Designa rapporter efter dina önskemål eller använd våra mallar.

OXCEED FÖR FÖRETAG

Webinar: Tre smarta sätt att hitta kostnadsbesparingar

Torsdag 30 mars kl. 08.30 | Ca. 25 minuter | Kostnadsfritt

Vill du få konkreta tips på hur ni kan få bättre kontroll över företagets kostnader? Delta i vårt webbinarium för att ta del av värdefulla insikter. 

Denna webbplats använder cookies

Vi lagrar cookies på din dator för att anpassa innehållet och upplevelsen av den här webbplatsen och i andra medier. För mer information läs vår integritetspolicy.