fbpx Skip to content

Johan Bäcke ny styrelseordförande i Oxceed

Oxceeds nya styrelseordförande heter Johan Bäcke, entreprenör och investerare med över 20 års erfarenhet av företagsutveckling.
– Oxceed är inne i en väldigt stark tillväxt och det är tydligt att efterfrågan på den finansiella insikt som verktyget erbjuder är starkare än någonsin, säger han.

Johan Bäcke har lång erfarenhet av att bygga bolag som entreprenör och investerare. Han är verksam inom flera branscher och har flera framgångsrika exits bakom sig. Idag verkar han som styrelseledamot, ordförande och rådgivare åt tiotalet bolag och är bland annat styrelseledamot för logistikbolaget Sonat och styrelseordförande för veckopengsappen Gimi.

Han har suttit i Oxceeds styrelse sedan 2018 och nu tar han över ordförandeklubban.

Hur skulle du beskriva resan med Oxceed hittills?

– Det har varit väldigt kul att följa Oxceeds tillväxt. Oxceed har en bred kundbas som växer, hög kompetens i teamet och en riktigt, riktigt bra produkt.

På vilket sätt tycker du att Oxceed särskiljer sig från andra SaaS-bolag?

– Först och främst fyller Oxceed ett hål på marknaden. I dagens läge blir det allt viktigare för företag att på ett enkelt sätt följa upp och förstå hur verksamheten går. Möjligheten att planera och budgetera bolagets likviditet är en annan viktig styrka med Oxceed samt att man enkelt kan konsolidera en koncern. Kvaliteten i koden är också utmärkt, vilket inte är någon självklarhet i ett startup-bolag.

Vad kommer du att tillföra som styrelseordförande?

– Förhoppningsvis blir jag även fortsatt ett bollplank kring affärsfrågor och ägarfrågor. Jag vill fungera som ett kitt mellan ägare och styrelse och ledning, så att vi kan fortsätta växa och vara attraktiva för investerare. Vi ser potential för fortsatt stark tillväxt för Oxceed framöver, både genom organisk tillväxt av kunder och fortsatt samarbete med nyckelpartners som SEB och Grant Thornton med fler.

Hur ser du på framtiden för SaaS-bolag generellt?

– De senaste sex–nio månaderna har prissättningen av SaaS-bolag förändrats markant eftersom kapitalmarknaden nu tittar mycket mer på lönsamhet än på tillväxt. Men SaaS-tjänster kommer att fortsätta vara viktiga eftersom de är drivande i digitaliseringen och utgör gränssnittet mellan samtliga spelare i värdekedjan. Jag tror att vi kommer att jobba med många mindre molnbaserade mjukvaror framöver och att vi kommer att se flera spelare som samverkar i system, snarare än en dominerande aktör. Det ger goda förutsättningar för SaaS-bolag som Oxceed att växa.

Tidigare ordförande kvar och två nytillskott i styrelsen

Oxceeds tidigare ordförande Stefan Ström sitter kvar som ledamot i styrelsen, som också får två nya medlemmar: Robin Mellstrand och Anna Elverheim. Robin Mellstrand är grundare och tidigare VD för SaaS-bolaget Loop54. Anna Elverheim har mer än 15 års erfarenhet från ledande positioner på Hogia och är ordförande i flera myndighetsinitiativ inom fintech.

Vill du veta mer?

Rekordår för Oxceed bäddar för fortsatt stark tillväxt

Oxceeds molntjänst för finansiell rapportering, budgetering och uppföljning används nu av över 10 000 företag i Sverige.

LÄS MER HÄR

Jobba på Oxceed

Vi söker dig som vill ta nästa kliv i karriären och vara med på en spännande tillväxtresa.

LÄS MER HÄR

Läs fler nyheter från Oxceed

Här finner du artiklar, nyheter, jobbannonser och kundcase med mer från Oxceed.

FLER NYHETER

Webinar: Tre smarta sätt att hitta kostnadsbesparingar

Torsdag 30 mars kl. 08.30 | Ca. 25 minuter | Kostnadsfritt

Vill du få konkreta tips på hur ni kan få bättre kontroll över företagets kostnader? Delta i vårt webbinarium för att ta del av värdefulla insikter. 

Denna webbplats använder cookies

Vi lagrar cookies på din dator för att anpassa innehållet och upplevelsen av den här webbplatsen och i andra medier. För mer information läs vår integritetspolicy.