fbpx Skip to content

Så accelererar Rocket Revenue tillväxten med Oxceed

Under de senaste åren har det digitala marknadsföringsföretaget Rocket Revenue vuxit kraftigt. Den snabba tillväxten och allt bredare verksamheten har ställt stora krav på den ekonomiska administrationen, och sedan 2022 använder företaget rapporteringsverktyget Oxceed för att visualisera utvecklingen och kommunicera internt.

När Rocket Revenue grundades 2016 var ambitionen att etablera sig som en av Nordens ledande byråer inom digital kommunikation och performance marketing. De höga ambitionerna har snabbt infriats, och idag har företaget drygt 50 anställda specialister. Verksamheten är uppdelad i flera ben där AffiliJet, som driver jämförelsetjänster inom lån, kreditkort, rabattkoder och elavtal genom mediahussamarbeten, är det senaste tillskottet.

Större behov av exakt kontroll

Förvärvet innebar inte bara att Rocket Revenue stärkte sitt erbjudande ytterligare, utan också att kraven på den ekonomiska översikten ökade. Tidigare använde sig företagets CFO främst av Excel för det finansiella arbetet och tog manuellt fram rapporter för att kommunicera utvecklingen med andra inom organisationen. Men med ett större behov av exakt kontroll valde företaget att börja använda Oxceed för rapportering och uppföljning.

– När vi satt i Excel tog rapporteringen väldigt mycket mer tid i anspråk än vad det gör idag. Dessutom innebar det sättet att göra det på att risken för mänskliga fel var överhängande. Med Oxceed försvinner den risken helt eftersom verktyget är integrerat med vårt bokföringssystem, säger Dieter Wallmark-Kalisch, affärsområdeschef för AffiliJet, och fortsätter:

– Det är ett väldigt smidigt verktyg som har gjort det enklare att kommunicera vår utveckling internt. I Oxceed är det väldigt lätt att plocka ut olika delar av vår ekonomi för att dela den med relevanta personer och ge dem en mer detaljerad bild av utvecklingen, medan styrelsen får en mer översiktlig rapport.

Enkelt att visualisera utvecklingen och identifiera trender

Även om det främst är företagets CFO som har ansvar för att ta fram rapporter till de månatliga ledningsgruppsmötena har flera anställda tillgång till Oxceed och kan följa utvecklingen i realtid. I verktyget illustreras nyckeltal tydligt i grafer eller dashboards, och det blir därigenom enkelt att identifiera eventuella avvikelser eller ingripa om en kostnadspost håller på att växa utom kontroll.

– Oxceed gör det väldigt lätt att visualisera utvecklingen och snabbt upptäcka om något är på väg åt fel håll. Samtidigt blir det också tydligt när något går bra. Det har gjort att vi har kunnat kapa kostnader som annars riskerade att bli för stora och bidragit till att strömlinjeforma verksamheten efter våra ambitioner, säger Dieter Wallmark-Kalisch innan han avslutar:

– För oss har den här investeringen varit otroligt prisvärd, och vi har snabbt tjänat in den lilla summa som vi har lagt på verktyget genom förbättrad affärsnytta. Vi kommer aldrig att gå tillbaka till Excel igen. 

Vill du veta mer?

Läs fler kundcase från Oxceed

Läs fler artiklar om hur våra kunder använder Oxceed till sin rapportering, budgetering och finansiella uppföljning.

LÄS FLER KUNDCASE

Smarta rapporter på 30 sekunder

Aldrig har det gått så snabbt att sammanställa en månadsrapport och få en insiktsfull analys i löpande text!

SE VIDEO

Rapportera på rekordtid med Smarta rapporter

Se inspelningen av vårt webinar i samband med lanseringen av Smarta rapporter.

SE INSPELNINGEN

Skapa skräddarsydda rapporter

Skräddarsy rapporter och visualisera nyckeltal med några klick. Designa rapporter efter dina önskemål eller använd våra mallar.

OXCEED FÖR FÖRETAG

Webinar: Tre smarta sätt att hitta kostnadsbesparingar

Torsdag 30 mars kl. 08.30 | Ca. 25 minuter | Kostnadsfritt

Vill du få konkreta tips på hur ni kan få bättre kontroll över företagets kostnader? Delta i vårt webbinarium för att ta del av värdefulla insikter. 

Denna webbplats använder cookies

Vi lagrar cookies på din dator för att anpassa innehållet och upplevelsen av den här webbplatsen och i andra medier. För mer information läs vår integritetspolicy.