fbpx Skip to content

Snabbväxande koncernen Mindpark valde Oxceed för bättre ekonomisk överblick

Sanna Ekstrand, VD på Mindpark.
Med ett växande antal dotterbolag såg kontorsföretaget Mindpark ett behov av enkel överblick – och pålitliga siffror.

Fastighetsbranschen är under stark förändring med en ökad efterfrågan på attraktiva och enkla kontorslösningar. Det har gett kontorsföretaget Mindpark ett uppsving. Mindpark hyr ut kontor och co-workingytor på flera orter i Skåne samt i Göteborg. Verksamheten drivs som en koncern där varje ort är ett eget bolag.

Mindparks snabba tillväxt har ökat behovet av att få överblick över koncernen.

– Med många bolag blir det tunga filer och mycket manuell hantering. Det är lätt att det blir fel någonstans. Vi insåg att vi behövde ett system som gav överblick och där vi kan lita på siffrorna, säger Sanna Ekström som är vd för Mindpark.

Uppföljningar och budget förenklas

Med Oxceed kan både Mindparks koncernledning och dotterbolagens verksamhetsansvariga göra uppföljningar och ta ut rapporter. Eftersom Oxceed synkar automatiskt med företagets bokföringssystem Fortnox är siffrorna alltid uppdaterade.

– Nu kan vi hämta ut rapporter själva inför styrelsemöten och slipper vara beroende av att någon annan har färdigställt sin rapport, säger Sanna Ekström.

Även budgetarbetet förenklas när allt sköts digitalt.

– Vi kan skapa olika typer av budgetar och arbeta med prognoser på ett helt annat sätt, säger hon.

De månadsvisa uppföljningarna blir också lättare.

– Allt finns i Oxceed. Det är visuellt presenterat och lättillgängligt eftersom allt är samlat på en plats, säger Sanna Ekström.

Mindpark är också nöjda med att det har varit lätt att komma igång.

– Oxceed är väldigt användarvänligt. Det är smidigt att lägga upp nyckeltal och budgetar. Vi kan även ge olika behörighet till olika personer i koncernen, säger Sanna Ekström.

Vill du veta mer?

Skapa skräddarsydda rapporter

Skräddarsy rapporter och visualisera nyckeltal med några klick. Designa rapporter efter dina önskemål eller använd våra mallar.

OXCEED FÖR FÖRETAG

Läs fler kundcase om Oxceed

Läs fler artiklar om hur våra kunder använder Oxceed till sin rapportering, budgetering och finansiella uppföljning.

LÄS FLER KUNDCASE

Effektivare koncernrapportering

Skapa konsoliderade rapporter med elimineringar och hantera den finansiella uppföljningen av alla bolag i ett och samma verktyg.

OXCEED FÖR KONCERN

Webinar: Tre smarta sätt att hitta kostnadsbesparingar

Torsdag 30 mars kl. 08.30 | Ca. 25 minuter | Kostnadsfritt

Vill du få konkreta tips på hur ni kan få bättre kontroll över företagets kostnader? Delta i vårt webbinarium för att ta del av värdefulla insikter. 

Denna webbplats använder cookies

Vi lagrar cookies på din dator för att anpassa innehållet och upplevelsen av den här webbplatsen och i andra medier. För mer information läs vår integritetspolicy.